Tarihçemiz

Tarihçemiz

30.11.2012 2277


AVLAĞI İLKOKULU-AVLAĞI ORTAOKULU

OKULUMUZUN TARİHÇESİ VE ÖZELLİKLERİ

 

Avlağı Köyü Elazığ’ın Kovancılar ilçesine bağlı olup, Kovancılar’ a 21 km Elazığ’ a62 kmuzaklıktadır. Gülüşkür Köprüsü’nden sonra Hacısam yol ayrımından12 km, Çaybağı yol ayrımından ise17 kmkadar karayolunun kuzeyinde yer almaktadır.

Avlağı Köyü’nün doğusunda Gülçatı Köyü, batısında Topağaç Köyü, kuzeyinde Aşağı Köse Köyü ve güneyinde ise Salkımlı Köyü bulunmaktadır.

Köy 70 hane olup insanların geçim kaynağı, tarım ve hayvancılıktır. Tarımsal faaliyet olarak daha çok sebzecilik yapılmaktadır.

Daha önce bölgede eğitim ve öğretim faaliyetinin yürütüldüğü Çaybağı İlköğretim Okulu’nun kapanmasının ardından 2005–2006 Eğitim ve Öğretim Yılında hizmete açılan Avlağı İlköğretim Okulu merkezi bir okul niteliğindedir. Okulun bahçe alanı 8000 m² ve okul binası ise 700 m²’dir.

Okulumuz bodrum katla birlikte üç kat olup, on dört derslik, iki idare odası, birer adet fen ve teknoloji laboratuvarı, bilişim teknolojileri sınıfı, resim atölyesi, konferans salonu, öğretmenler odası ile iki adet de lojman bulunmaktadır.

Velilerimizin sosyo-ekonomik profili düşük sayılabilir. Genelde serbest meslek sahibi ve tarım çalışanlarından oluşmaktadır. Velilerin okula olan ilgileri yeterli değildir. Velilerin veli toplantılarına katılma oranı %25 civarındadır.

Okulumuz taşıma kapsamında olup 24 servis aracı ile 29 köyden toplam öğrenci taşınmaktadır. Köyde okuma ve yazma oranı oldukça yüksektir. Okuma-yazma bilmeyen yok denecek kadar azdır.

 

12-11-2018